Sa një shtëpi kushton/ Po e gjetët këtë bimë bëheni super milionerë, rritet edhe në Shqipëri

Sa një shtëpi kushton/ Po e gjetët këtë bimë bëheni super milionerë, rritet edhe në Shqipëri
Nëse mendoni kështu, na lini t’ju themi se e keni gabim. Ndoshta ju nuk e njihni bimën Primula Veris, një bimë aromatike e familjes Primulacea, që rritet në lartësinë 700-2.300 metra.
Kjo bimë rritet në zonat malore. E quajtur “Lulja e Darvinit” apo “Primula e pranverës”, ka vlerë të madhe tregtare dhe bima e therë shitet deri në 50.000 euro kilogrami, në tregun gjerman apo dhe vende të tjera.
Primulla officinalis është bimë mjaft e përhapur në Greqi dhe një ndër bimët më efektive në shërimin e sëmundjeve si kokë-dhimbjet, kolli, qetësim, sëmundjet bronkiale dhe kronike etj.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *