Ae keni ditur arsyen përse duhet të hani vezë të ziera në mëngjes

Ae keni ditur arsyen përse duhet të hani vezë të ziera në mëngjes

Të ngrënit vezë në mëngjes sjellë një mal me përfitime shëndetësore, falë proteinave dhe yndyrnave të shëndetshme që posedon.

5 arsyet përse duhet të hani vezë të ziera në mëngjes – Vezët iu mbajnë të ngopur më shumë sesa tosti ose drithërat. Proteina dhe yndyrnat në vezë sigurojnë nivele të larta energjie, duke iu mbajtur juve të ngopur deri në vaktin ushqimor të drekës.
Vezët ndihmojnë në humbjen e peshës – Studimet kanë treguar se njerëzit që hanë vezë në mëngjes kanë më të ngjarë të humbin peshë sesa të tjerët që hanë ushqime të tjera në vaktin e parë ditor.

Vezët janë një burim i madh i proteinës – Vezët përmbajnë sasi të mjaftueshme të plotësimit të nevojave ditore si të aminoacideve, ashtu edhe të proteinave.
Vezët ndihmojnë në zhvillimin e trurit dhe mbamendje – Kolina, ushqyesi esencial në vezë, stimulon trurin dhe funksionin e tij.

Vezët përmirësojnë shikimin – Të dy antioksidantët që kanë në posedim vezët, lutini dhe zeaksantini, mbrojnë sytë nga dëmtimi i rrezeve ultravjollcë. Gjithashtu, ushqimi në fjalë mbron sytë.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *