Ae dini pse në disa shishe të ilaçeve gjendet një copë pambuku?

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë ka propozuar që pambuku të largohet, sepse përmban lagështi brenda shishes.
Me siguri keni vërejtur që në shishet e ilaçeve në majë gjendet një copë pambuku, prandaj së paku ndonjëherë keni pyetur përse shërben.
Prodhuesit e ilaçeve në fillim kanë vënë pambuk në shishe në mënyrë që ilaçet të imobilizohen, që të mos thyhen gjatë transportit, pra, pambuku është përdorur që të plotësojë hapësirën e zbrazët në shishe.

Dhe kjo vërtet ka kuptim.

Në kohën më të re, ilaçet mbështillen me një lloj filmi, ashtu që dëmtimi vështirë se mund të ndodhë dhe përdorimi i pambukut është i pakuptimtë.
Mirëpo, kjo traditë vazhdon akoma, sepse kjo është shenjë që ilaçet nuk janë të hel.muāra.
Është e qartë që ky propozim nuk është miratuar në tërësi.
Ende mund të shihni pambuk në shishe, vetëm që shtrohet pyetja a është pambuk apo nga ndonjë material artificial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.