E pabesueshme: Thesari i humbur i Turqve gjendet në Librazhd!

Me sa duket nuk thonë kot që Shqipëria është një minierë e vogël ari, pasi kohët e fundit dicka e pabesueshme është zbuluar në vendin tonë. Xhyra Kasaba, është një fshat, ndoshta shumë i njohur, i cili ka 99 minare, por që mbi të gjitha fsheh thesare të panumërta.

Me fshatin e Xhyrës janë lidhur shumë gojëdhëna dhe histori të ndryshme aq kulturore, por edhe misterioze që askush deri më sot nuk ja ka gjetur kuptimin. Ai ndodhet në pjesën jugperëndimore të rrethit të Librazhdit, pranë rrugës kombëtare që lidh Shqipërinë me shtete të tjera me Greqinë, Maqedoninë, si dhe me qytetet e vendit tonë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *