Eshte mjaft e perhapur : Nese keni probIeme me veshkat kete pije nuk duhet ta fusni ne goje

Eshte mjaft e perhapur : Nese keni probleme me veshkat kete pije nuk duhet ta fusni ne goje

Çaji jeshil është një nga pijet më të shëndetshme që mund të provon. Ai është i pasur me flavonoide që mund të ndihmojnë në uljen e inflamacionit, kolesterolit të keq dhe mund të ulë rrez. ikun për shfaqjen e sëm. undjeve të zemrës ose go ditjes në tru. Por a ka një orar të caktuar se kur duhet të pimë çaj jeshil? Përgjigja është PO.!

Momenti më i mirë është në mëngjes dhe ai më i keq është përpara gjumit.

Një filxhan me çaj jeshil ka rreth 30 mg kafeinë dhe pirja në mbrëmje mund të shkaktojë një hiperaktivitet të veshkës dhe hor moneve. Njerëzit që vuajnë nga gurët në veshka gjithashtu duhet të kenë kujdes sepse nivelet e larta të oksalatës mund të çojnë në shumëfishimin e tyre.

Çaji jeshil është i pasur me polifenole, të cilat lu ftojnë qelizat e këq ija dhe madje mund t’ju ndihmojë të humbni peshë falë aftësive për të djegur më shpejt yndyrën dhe rritur metabolizmin.

Çaji jeshil gjithashtu mund të ndihmojë në mbrojtjen nga Alzheimer, demenca dhe Parkinson (sëmundje që janë të lidhura drejtpërdrejt me neuronet e dëmtuara në tru) përmes katekinës, një përbërës që parandalon degradimin natyral që qelizave.

Katekina, gjithashtu mund të vrasë bak teret në gojën tuaj që shkaktojnë erë të keqe dhe të lu ftojë viruset e zakonshëm si gripi

Leave a Reply

Your email address will not be published.