Haradinaj: Postin e presidentit ose largohem nga Qeveria

Kreu i AAK-së, Ramush Haradinaj ka paralajmëruar hapur partnerin qeverisës, LDK-në se nëse nuk e bën president, atëherë do të bie qeveria. Gjithashtu ka thënë se AAK-ja ka vetëm ushtrues të detyre të kryetarit, është një plan largpamës, nëse PDK-ja nuk hyn në koalicion, qeveria mund të konsiderohet në rënie dhe Kosova deri kah fundi i vitit do shkojë në zgjedhje.
PDK-ja kërkesën po ashtu e ka shumë të lartë, ose postin e Presidentit, ose të Kryeministrit. Tutje ka thënë se LDK, këto kërkesa janë të papranueshme, sepse postin e Presidentit e shohin si abazhur të tyre pasi e dinë që me rënien e kësaj qeverie do jenë në opozitë, e këto veprime nuk kanë përkrahjen e SHBA-së.
Leave a Reply

Your email address will not be published.