Keni diabet? Ju duhet ky lëng që bota e quan ‘pija e mrekullisë’ dhe do shpëtoni nga ilaçet

Sipas hulumtimeve, nëse përdoret në mënyrë të drejtë, aloe vera mund të ulë dukshëm nivelin e glukozës në g jak dhe trup.

7 Amazing Uses for Aloe Vera

Diabeti konsiderohet një ndër sëmundjet më të shpeshta (fa tale) auto-imune. Mirëpo është mirë e njohur që stërvitja e rregulltë, balancimi i mirë i ushqimit dhe mënyra e shëndetshme e jetesës mund të na ndihmojnë pa masë në pengimin e sëmundjes ose së paku në orientim të efektshëm.

Aloe vera është një ndër artikujt më të efektshëm që mund të na ndihmojnë në rregullimin e nivelit të sheqerit në gjak në mënyrë natyrale.

Konsumimi i rregullt i lëngut të freskët të aloe verës është shumë i dobishëm për stabilizimin e sasisë së glukozës në qarkullim të gja kut.

Nëse merren dy doza lëngu aloe vera (kurdo qoftë midis 5ml dhe 15ml) çdo ditë, niveli i sheqerit në gj ak do të ulet dukshëm. Tani, t’i kthehemi arsyeve përse aloe vera konsiderohet si tretman natyral për diabetin dhe përse do të duhej ta përdornim atë:

Xheli aloe vera është glukomanan i pasur. Ato janë fibra dietale (polysaccharide), të cilat përftohen lehtë të tretura në ujë, me çka ulet sasia e glukozës në trupin tonë. Shkurt, komponenti i hemicelulozës mund të veprojë si materie hipoklikemike dhe të ulë në mënyrë efektive nivelin e sheqerit në gj ak. Mund të nxisë tajitje të insulinës në trup, dhe në këtë mënyrë zbut diabetin lehtë.

Siç është thënë edhe më parë, aloe vera mund të bëjë çudira për të sëmurët nga diabeti bashkë me ushqimin e shëndetshëm dhe të balancuar.

Është me rëndësi që të përdorni xhel të aloe verës së freskët apo lëngun vetëm në vend të atyre të përpunuara. Kjo do t’ju ndihmojë të keni dobinë maksimale.

Në fillim, në muaj merrni vetëm 1 lugë aloe vera në ditë. Mirëpo shtoni sasinë deri në 3 lugë çaji në ditë. Nëse shija e hidhur e ushqimit nuk i përshtatet qiellzës suaj, thjesht shtoni një sasi shumë të vogël mjalti apo çfarëdo ëmbëlsuesi tjetër natyral para se ta konsumoni.

Pse duhet të pini lëng me aloe vera | GAZETA SHËNDETI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *