Vetëmse kur pa foton pediatri, i shkroi mesazhin ur gjent të atit… dhe shpëtoi vogëlushen!

Vetëmse kur pa foton pediatri, i shkroi mesazhin ur gjent të atit… dhe shpëtoi vogëlushen!

“A nuk janë sytë e saj pakëz të verdhë? Kam përshtypjen unë ndoshta, pasi imazhi nuk është shumë i qartë. Është ndoshta asgjë, por mund të jetë simptomë e verdhëzës së të porsalindurës, diçka shumë e zakonshme në ditët ose javët e para të jetës.

Nëse sytë dhe lëkura e saj kanë një pigment të verdhë ju duhet të takoheni menjëherë me një mjek. Unë jam një pediatër dhe jam pak paranojak të them të drejtën“.Babai menjëherë e dërgoi fëmijën tek mjeku dhe rezultoi që ajo kishte verdhëzën. Kjo s ëmundje d iagnostikohet nga ngjyra e verdhë e lëkurës, m ukozës ose syve. Ngjyra e verdhë vjen nga bilirubina. Në përgjithësi, nuk është serioze dhe mund të trajtohet me një dietë të shëndetshme, veçanërisht me qumështin e gjirit.Leave a Reply

Your email address will not be published.