Mos e shkuIni se s’është bimë e keqe, por ajo bën mrekuIIi: Ju shëron nga të gjitha sëmundjet, përdoret dhe si çaj dhe si gatim

Hithra është një bimë e eg ër barishtore që në kërcellin e në gjethet e saj të dhëmbëzuara ka një push të imët djegës dhe që përdoret si bimë mjekësore ose për ushqim e çaj.

Hithra “mbretëresha” e mjekësisë popullore, përdoret si kurues dhe …

Pas studimeve ësht konkluduar se hithrat përmbajnë ingredientë që mund të ulin inflamacionin.
Hithrat mund t’i gatuani si sallatë, me vaj ulliri e limon, në byrek, supë apo salca të shijshme që shoqërojmë mishin ose peshkun.
Mos anashkaloni pa bërë ndonjë ushqim, çaj, pije apo edhe maska të freskët me hithra. Hithra është e pasur me hekur, kalium, magnez dhe vitaminat A, B, E, D dhe K.

Ky kombinim sigurisht që do t’iu japë fuqi dhe do t’iu ndihmojë të lu oni kundër lodhjes pranverore. Konsumojeni atë gjithashtu në rastet kur keni avitaminozë, gja.kderdhje, apo probleme me stomakun.

Çaji i hithrës pa problem mund ta zëvendësojë kafen e mëngjesit. Kjo pije konsumohet edhe për detoksikimin e organizmit si dhe për dobësim. Nëse vendosni më shumë hithër në menynë tuaj të përditshme, atëherë do të fitoni një pamje më të freskët.

Efikase për: Anemi, Qarkullim i dobët i gj.akut, Diarre, Astmë, Kan.cer, Shërimin e pla. gëve.
Leave a Reply

Your email address will not be published.