Nuk u fut ne karantinë Suedia, por ajo cfare i ndodhi atyre nuk kishte ndodhur prej 150 vitesh

Nuk u fut ne karantinë Suedia, por ajo cfare i ndodhi atyre nuk kishte ndodhur prej 150 vitesh

Suedia ka shenuar bilancin më të lartë të jeteve te h umbura në 150 vite, vetëm gjysmën e parë të vitit 2020. Kjo sipas të dhënave zyrtare të zyrës së statistikave të vendit. Mes j anarit dhe q ershorit të këtij viti, vendi regjistroi më shumë se 6,500 jete te h umbura, (ose 15 për qind) se në të njëjtën periudhë në vitin 2019.
Po ashtu, ky është bilanci më i lartë i vd ekjeve në Suedi për gjysmën e parë të vitit që 1869, kur vendi u g odit nga uria dhe të paktën 55,431 persona h umbën jetën. Vendi gjithashtu regjistroi rritjen më të ulët të popullsisë që nga viti 2005, me një shifër prej 6.860 në vitin 2020, më pak se gjysma e një viti më parë.Leave a Reply

Your email address will not be published.