Po e kërkon e gjithë bota këtë frut të rrallë, po në Shqipëri gjenden shumë lehtë/ Ja cilat s ëmundje shëron

Po e kërkon e gjithë bota këtë frut të rrallë, po në Shqipëri gjenden shumë lehtë/ Ja cilat s ëmundje shëron

Janë fruta krejt të veçanta, me një shije fantastike e të mrekullueshme. Aq sa, nëse nis të konsumosh disa kokrra nga këto fruta të vogla të shijshme, v ështirë se mund të ndalesh. Dikur, kur fshatrat kanë qenë më të populluara se sa sot, vallzat kanë qenë ndër frutat që jo vetëm kënaqnin fëmijë, të rritur e mysafirë me ëmbëlsinë e tyre.
Një pjesë e mirë e tyre përgatitej nga gratë si pjesë e zahireve të dimrit.Ato ndaheshin me një th ikë në mes. Kaloheshin përmes një gjilpëre në një fill të trashë dhe lidheshin në formën e një vargu. Më pas, vargjet e përgatitura gratë i linin që të thaheshin në diell. Për t’i konsumuar më pas gjatë stinëve të tjera të vitit, si fruta të thata apo si çaj gjatë dimrit.Leave a Reply

Your email address will not be published.