Po nxehen gja.krat: Turqia me të tjera manovra dhe një paralajmërim për Francën, në lojë dhe Trump

Turqia njoftoi të enjten stërvitje të reja detare pranë brigjeve të saj, duke ak uzuar Francën për “ngacmim” pasi kon flikti mbi burimet e e nergjisë mesdhetare po kthehet në një garë vd ekjeprurëse ushtarake.
Marina turke ka thënë se do të zhvillojë “u shtrime me të shtëna” në buzë të ujërave të saj territoriale në Mesdheun verilindor të martën e ardhshme dhe të mërkurën.Të dy anëtarët e NATO-s po zhvillojnë lojëra l uftarake rivale në një konflikt që mund të rr ezikojnë hyrjen në Evropë të furnizimeve të mëdha en ergjetike dhe të destabilizojnë më tej Libinë e shk atërruar nga lu fta dhe pjesë të Lindjes së Mesme.Leave a Reply

Your email address will not be published.