Reisi nuk lëshon pe: Presim nga pala tjetër të mos ngritë t ensionin në

Reisi nuk lëshon pe: Presim nga pala tjetër të mos ngritë t ensionin në

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, përsëriti sot sesa është i vendosur në qëndrimin e tij të mbrojtjes së asaj që ai e konsideron të drejtën në burime të en ergjisë në Mesdheun lindor, duke i kërkuar Greqisë të tërhiqet.
“Ne jemi në favor të neg ociatave në vend të t ensionit, jemi në favor të uljes së t ensioneve në vend të përk eqësimit. Me gjithë sinqeritetin tonë, ne presim që pala tjetër të bëjë hapa drejt hapjes së kanaleve të dialogut dhe të mos veproj në mënyrë që shton te nsionin” tha Erdogan të mërkurën. Erdogan nuk i emëroi palën tjetër por komentet e tij drejtoheshin ndaj Greqisë, pasi Turqia dhe fqinji i saj perëndimor janë në një konflikt rreth kufijve detar në Mesdhe.Leave a Reply

Your email address will not be published.