Cfar po shikon Rosë apo lepur? Iluzioni që po “ç mend” rrjetin por tregon shumë për personalitetin tuaj

Cfar po shikon Rosë apo lepur? Iluzioni që po “ç mend” rrjetin por tregon shumë për personalitetin tuaj

Vizatimi i lepurit-rosë u përdor për herë të parë nga ps ikologu amerikan Joseph Jastrow në 1899 për të bërë të qartë se perceptimi nuk është vetëm ajo që e sheh, por edhe një aktivitet mendor. Hulumtimi i tij u bazua në atë se sa shpejt mund të shihet kafsha e dytë dhe sa shpejt pjesëmarrësit ndryshojnë perceptimin e tyre për të kaluar në dyshimin midis të dy kafshëve.
Sa më shpejt që ta bëni këtë, aq më shpejt funksionon truri juaj dhe aq më kreativ jeni. Personi mesatar merr 1 minutë dhe 14 sekonda për të zgjidhur këtë mister, po ju a mund ta bëni më shpejt?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *