Kujdes..!? Personat që vuajnë nga kjo sëm/undje nuk duhet kurrësesi të përdorin vajin e ulIirit

Kujdes..!? Personat që vuajnë nga kjo sëm/undje nuk duhet kurrësesi të përdorin vajin e ullirit

Vaji i ullirit është një prej ushqimeve më të rëndësishme të dietës mesdhetare. Përmban fenole, sterile dhe acide yndyrore si acidi linolenik dhe palmitik, acidi oleik dhe yndyrna esenciale, të cilat e bëjnë padiskutimi mbretin e tryezës për një shëndet sa më të mire.

Konsumi i tij është i sigurt nëse merret ashtu siç duhet nga goja ose aplikohet në lëkurë, mirëpo studimet e ndryshme kanë treguar se vaji i ullirit nuk është i tolerueshëm nëse konsumohet në gjendjet e mëposhtme.

Diabeti: Vaji i ullirit mund të ulë nivelet e sheqerit në gj.ak, për këtë arsye të gjithë personat e prekur nga diabeti duhet të kontrollojnë vazhdimisht nivelet e glukozës e insulinës ndërsa përdorin vaj ulliri.

Mos konsumoni vaj ulliri para një ndërhyrjeje kir.urgj ikale: Vaji i ullirit mund të ndikojë tek sheqeri në gj.ak, duke ndikuar kështu në mbajtjen nën kontroll të tij gjatë dhe pas oper ac ionit. Mos përdorni vaj ulliri 2 javë para oper ac ionit.

Mos konsumoni vaj ulliri nëse po trajtoheni për tensionin e lartë të gja.kut : Përdorimi i vajit të ullirit së bashku me ila.çet për tensionin e lartë të gja.kut mund të shkakton ulje të këtij të fundit poshtë normales. Përpiquni të monitoroni në mënyrë vigjilente do. zat e tij gjatë ditës.

Shënim: Gratë sht.atz ëna dhe ato që ushqejnë fëmijën me gji: Nuk ka mjaftueshëm të dhëna të sigurta rreth sigurisë së përdorimit të produkteve të vajit të ullirit gjatë shta tzënisë ose kur ushqeni fëmijën me gji.
Mos përdorni sasi më të mëdha seç përdoren zakonisht në ushqime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *