E fundit – Greqia i jep ultimatum Turqise: Hiq aninjet nga aty ose BE-ja do sjellë…

Zëdhënësi i qeverisë greke Stelios Petsas ishte i drejtpërdrejtë sot në mesazhin dhënë ekzekutivit turk duke i kërkuar urgj entisht largimin e anijeve nga zona e kontestuar detare mes dy shteteve në Egjeun Lindor.

Shtohen tensionet/ Greqia, ultimatum të prerë Turqisë: Hiq

Petsas u shpreh në një intervistë në Skai TV se Turqia duhet të largojë anijet, ndryshe BE e ka gati listën e sanksioneve dhe mund ta verë në veprim në çdo moment në rast hezitimi nga turqit.

Zëdhënësi i qeverisë greke kritikoi në një farë mënyrë edhe shefin e NATO-s, Stoltenberg duke i kërkuar që të mbajë pozicionin e tij duke mos tentuar që t’i shtrijë negociatat mes Greqisë dhe Turqisë përtej atyre teknike.

“E vetmja gjë që neve na duhet të merremi vesh me turqit është delem itimi i detit”, u shpreh Petsas duke iu trembuar një diskutimi më të gjerë mes qeverinë turke me ndërhyrjen e NATO-s përveç delemtimit të hapësirës detare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *