12 vite burg për dentistin që hoqi dhëmbin e pacientit duke qëndruar mbi ‘hoverboard’

Një ish dentist i cili u filmua duke nxjerrë dhëmbin e një pacienti, ndërsa qëndronte mbi një ‘hoverboard’ është dënuar me 12 vjet burg, sipas një deklarate nga Departamenti i Ligjit në Alaska.

Seth Lookhart, 35 vjeç, u dënua me 46 akuza krimi dhe kundërvajtje në janar, duke përfshirë mashtrimin e ndihmës mjekësore, skemën e mashtrimit, praktikën e paligjshme të stomatologjisë dhe rrezikimin e pamatur, shkruan CNN.

Gjykatësi i Gjykatës Supreme të Anchorage, Michael Wolverton dënoi Lookhart të hënën me 20 vjet burg dhe me tetë vjet i suspenduar, thuhet në deklarata. Kjo do të thotë që Lookhart do të shërbejë 12 vjet pas hekurave. Ai gjithashtu nuk do të mund të praktikojë stomatologjinë gjatë 10 viteve të ndëshkimit.

Lookhart kërkoi falje për veprimet e tij derisa lexonte nga një deklaratë e përgatitur.

“Duke parë prapa, nuk mund të them saktësisht se kur fillova të punoj jashtë kursit,” tha ai, njoftoi CNN. “Ndërsa nuk dyshoj se isha në gjendje t’u bëja kujdes dhe të lehtësoja dhimbjen për shumë njerëz që ishin në nevojë të jashtëzakonshme, unë gjithashtu e di se duhej të kisha mbajtur disiplinë dhe fokus më të mirë ndërsa shërbeja pacientët”.

Ai gjithashtu tha se kishte ndryshuar dhe i kërkoi gjykatës të rishikojë vendimin.

Në dënim, gjykatësi Wolverton tha, “Unë mendoj se ajo që bëtë ishte kaq e egër, narciziste dhe e çmendur. Kështu që unë ju fal për të gjitha këto, por ka padyshim një mësim me çmim të lartë që do të duhet të mësoni”.

Në gjyqin e Lookhart në fillim të këtij viti, Wolverton i quajti provat kundër tij “thjesht mbizotëruese”, duke shtuar se ato “mbështeteshin shpesh, dhe shpesh në detaje torturuese, nga vetë tekstet, fotot dhe videot e Lookhart”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *