Nuk ishte ashtu siç të tjerët thonin per Gjermanin: 26-vjeçari shqiptar ka diçka për të thënë

Nuk ishte ashtu siç të tjerët thonin per Gjermanin: 26-vjeçari shqiptar ka diçka për të thënë

Vitet e fundit nga vendi ynë të rinjtë janë larguar në masë. Ata janë larguar kryesisht drejt Gjermanisë për një jetë më të mirë. Kurse mëngjesin e sotëm një 26-vjeçar shqiptar që ka em igruar në Gjermani ka shkruar. Ai tregon se realiteti në Gjermani nuk është aspak ashtu siç e kishte pritur. I riu ka treguar se punon në ndërtim dhe se qiratë janë shumë të larta.

Po ashtu ai tregon se në sytë e gjermanë shumë shqiptarë shikohen si të pavlerë dhe i trajtojnë në mënyrë inf eriore. Në Shqipëri, ai thotë se kishte një punë të mirë në zyrë dhe se në Gjermani puna që bën në ndërtim tani është shumë e r ëndë. Në përfundim të mesazhit të tij, ai ka dhënë një mesazh për gjithë të rinjtë e tjerë shqiptarë. Ai thotë se të rinjtë duhet të largohen nga Shqipëria vetëm nëse kanë gjetur të sigurojnë një vend pune në profilin që kanë st udiuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *