Ae dini se Shpikësi i aeroplanit ka qenë shqiptar, pse nuk e kan be publike ?

Ae dini se Shpikësi i aeroplanit ka qenë shqiptar, pse nuk e kan be publike ?

Mulla Hasan Masurica shpikësi i aeroplanit para vëllezërve Rajt
Mulla Hasan Masurica u lind më 1869 në Anamoravë, ndërsa vd.iq në Gjilan më 1942. Kreu shkollat e kohës. Punoi si imam. Merrej me inovacione. Është shpikësi i aeroplanit para vëllezërve Rajt, në vitin 1899. Aeroplani i tij fluturoi disa kilometra dhe u ngrit në lartësi 50-70 metra. Pilot ishte i biri, Muharremi. Konstruktoi edhe pu.shkë me një, me pesë e me njëzet e pesë fishekë dhe i demonstroi para sulltan Abdulhamidit. Më 1905 lu.ftoi me përkushtim kundër fo.rcave serbe, deri në frymën e fundit- Fjalor Enciklopedik Islam, Nexhat Ibrahimi, f. 318

Leave a Reply

Your email address will not be published.