Bravo shqipe / Mjekja shqiptare shpallet si mjekja më e mirë në Slloveni: Nuk do ta besoni kush ja ka dhënë cmimin

Bravo shqipe / Mjekja shqiptare shpallet si mjekja më e mirë në Slloveni: Nuk do ta besoni kush ja ka dhënë cmimin

Gjin ekologia nga Gostivari, Hatije Ismaili u dekorua nga presidenti i Republikës së Sllovenisë, Borut Pahor, me çmimin “Mjeku më i mirë në gjithë Sloveninë”. Ajo falë numrit të lartë të pikëve u shpall fituese edhe e çmimit “Mjeku më i mirë i Slovenisë”. Ky çmim përfaqëson një akt krenarie jo vetëm për Gostivarin, vendlindjen e saj, por për mbarë shqiptarinë, shkruan Authentic Press.

Hatije Ismaili, u lind në Gostivar ku edhe kreu shkollën fillore, në Sh.F. Ismail Qemali (Mosha Pijade – asokohe) dhe dy vitet e para të shkollës së mesme. Më pas, u transferua në shkollën e mesme të mjekësisë në Mitrovicë ku kreu vitin e tretë, ndërsa të katërtin e kreu në shkollën e mesme të mjekësisë në Prishtinë. Më pas ka vijuar studimet në Fakultetin e Mjekësisë në Rijekë të Kroacisë. Specializimin në fushën e gj inekologjisë e ka kryer në Ljubljanë të Sllovenisë. Aktualisht punon dhe vepron në Novo Mesto të Sllovenisë. Është doktoreshë e licensuar e mjekësisë, e specializuar në gj inekologji, me një eksperiencë të madhe dhe profesionale në fushën of urogjinekologjisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.