Cila është PIKA 10, e cila kërkon që Serbia të njohë Kosovën, ja me Çfar kushte

Cila është PIKA 10, e cila kërkon që Serbia të njohë Kosovën, ja me Çfar kushte

Në fillim të takimit në Shtëpinë e Bardhë, një letër me 16 pika u “hodh” përpara delegacionit serb në Uashington, i udhëhequr nga Presidenti Aleksandar Vučić.

Nën pikën numër 10 është kërkesa për të njohur Kosovën!

Ndërlidhësi kishte një pasqyrë në atë letër dhe këtu është pika 10:

“Të dy palët janë të angazhuara për njohjen e ndërsjellë, për mbrojtjen e pakicave etnike, për kthimin e pronës, për zgjidhjen e statusit të shtetësisë, si dhe për të rënë dakord për hapjen e zyrave të ngarkuara për mbrojtjen dhe monitorimin e të drejtave të grupeve të pakicave për të paraqitur raporte vjetore.”

Delegacioni serb është nën një presion të madh, i cili u diskutua nga Siniša Mali gjatë pushimit në takim.

“Ekziston një presion i madh, këto janë tema shumë të vësh tira për ne. Presidenti Aleksandar Vuçiq po lu fton dhe ne do të shohim nëse ai do të durojë … Unë do të kthehem në bisedime, do të vazhdojmë, do të luftojmë deri në fund dhe, siç tha presidenti, dorëzimi nuk është opsion, “u tha Mali gazetarëve në Uashington.

Leave a Reply

Your email address will not be published.