‘DekIarata e kryeministrit të lzraeIit që ‘Tronditi’ gjithë botën në momentin që njohu Kosovën?’

‘DekIarata e kryeministrit të lzraeIit që ‘Tronditi’ gjithë botën në momentin që njohu Kosovën?’

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, është shprehur i lumtur që Kosova do të hapë ambasadën e saj në Jerusalem.

Kur të ndodhë kjo, Kosova do të jetë vendi i parë me shumicë myslimane që do të ketë përfaqësinë e saj diplomatike në qytetin që shihet si i shenjtë si për Izraelin ashtu edhe për Palestinën.

SHBA-ja është bërë vendi i parë që ka zhvendosur ambasadën e saj në Jerusalem, që ishte edhe një premtim i presidentit Donald Trump gjatë fushatës presidenciale më 2016.

Izraeli pritet të njohë pavarësinë e Kosovës, si pjesë të marrë veshjes së ndërmjetësuar nga SHBA-ja mes Kosovës dhe Serbisë.

“Kosova, vendi i parë me shumicë myslimane që do të hapë ambasadën në Jerusalem. Siç kam thënë në ditët e fundit, rrethi i paqes dhe njohjes së Izraelit po zgjerohet. Edhe kombet e tjera pritet të bashkohen me të”, ka thënë Netanyahu, përcjell “Haazer”.

Edhe Serbia, në bazë të marr ëveshjes së sotme të firmosur në Washington, pritet të zhvendosë ambasadën e saj në Jerusalem. Por këtë do ta bëjë pas një viti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *