Do të mbeteni me goj hapur / Sa paguhen mësuesit në Zvicër?

Do të mbeteni me goj hapur / Sa paguhen mësuesit në Zvicër?

Shprehja “mësuesit duhet të paguhen më shumë” përsëritej aq shpesh nga prindërit që e gjetën veten duke punuar me punën e tyre dhe fëmijët e tyre gjatë mbylljes së koronavirusit që u bë klishe. Por, sa paguahen mësuesit në Zvicër – dhe si ndryshon kjo nga kantoni në kanton? Një vlerësim i gjerë i pagave të mësuesve të bëra së bashku nga gazeta Watson e Zvicrës ka zbuluar pagat e mësuesve në të gjithë vendin.Nivelet e pagave janë të ndara sipas niveleve të ndryshme të shkollimit.

Mësuesit e kopshtit/ Ekziston një divergjencë e konsiderueshme në pagat e fituara nga mësuesit e kopshteve në Zvicër. Në Cyrih, mësuesit e kopshteve fitojnë 86,000 CHF në vit – që është rreth CHF 5,000 sesa kudo tjetër në Zvicër. Mësuesit e kopshteve në Graubünden, në lindje të Zvicrës fitojnë 60,000 CHF – më së paku kudo në vend. Sidoqoftë ka shpresë për mësuesit që fitojnë më pak se disa nga homologët e tyre kombëtar, me rritje të konsiderueshme të pagave të mësuesve në vitin e kaluar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *