E pyetën për burrat që fIenë me burra/ EIvis Naçi i Ia të gjithë pa fjaIë me përgjigjen e tij..!

Ai u pyet nga Eno Popi se çfarë mendonte për Nur Warsame, imamin e parë homoseksual i cili do të hapë në Australi xhaminë e parë miqësore me komunitetin LG BT.
Sipas Naçit, edhe imam, edhe homoseksual nuk bën sens në fenë islame dhe në çdo fe tjetër, por ai e justifikoi këtë fakt me argumentin se të gjithë bëjmë gabime dhe më kate.
Ndër të tjera Elvisi e cilësoi homoseksualizmin si m ëkat të madh. Ai tha se qasja ndaj homoseksualëve është vetëm duke i këshilluar ata, e jo duke sh arë apo ofe nduar.

Naçi u shpreh:

Është një risi. Normal që duket e çuditshme sepse edhe imam edhe homoseksual nuk bën sens në fenë islame. Në fenë islame, por edhe në atë kristiane, hebreje etj., homoseksualizmi është një m ëkat i madh. Por çdo njeri ka gabime, sepse ne kalojmë në ekstrem, ofe ndojmë sh ajmë e me radhë. Por ka një mesatare të artë. Në disa raste ne nuk e zbatojmë fjalën e Zotit dhe ky rast i homoseksualitetit është një ga bim i madh në islam dhe një imam që bën një gabim kaq të m adh nuk bën sens. Gjërat nuk bëhen publike. Edhe unë kam mëkatet e mia, por nuk ka përse të bëhet publike, sepse njerëzit humbin besimin. Në islam, atë që e quajmë gabim, ne mundohemi ta largojmë, jo ta promovojmë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *