Ekskluzive/ Kancelari austriak: Nëse i do.rëzohemi presionit të Erdoganit “Natën e Mirë“ Europë

Ekskluzive/ Kancelari austriak: Nëse i do.rëzohemi presionit të Erdoganit “Natën e Mirë“ Europë

Kancelari austriak edhe një herë kërkoi mbështetjen e Greqisë në kufirin greko-turk, në mënyrë që Evropa të mos të bie nën presíonin turk mbi imígracíonin. Duke u ndalur në qëndrimin pro vokues të Ankarasë, Sebastian Kurtz tha: “Nëse dorëzohemi ndaj presíonit të Erdogani dhe Turqisë, natën e mirë Evropë”.

Ai përmendi edhe një herë shembullin e tensíonit që Ankaraja ngríti në kufirin Greko-Turk shkurtin e kaluar.

“Për të mos përsëritur 2015, ne duhet të mbështesim Greqinë në mënyrën më të mirë të mundshme në mbrojtjen e kufijve të saj të jashtëm”, tha kancelarji austriake në një intervistë për stacionin televiziv Kronen Zeitung , duke shënuar përvjetorin e pestë të fillimit të krizës së refugjatëve.

“Erdogan përdor emigrantët si ar më politike”

Sebastian Kurtz përsërit se askush nuk duhet të lejojë që presidenti turk ta shant azhojë atë dhe vazhdoi duke thënë se ai po përfitonte nga refugjatët, duke i përdorur si ar më.

“Ne nuk duhet ta lejojmë veten të na shant azhojnë”, tha Kurtz për deklaratat e mëparshme rreth Turqisë në fillim të verës, duke i bërë thirrje Europës që të përballet me ekspansíonin turk si në Greqi dhe në rajonin e gjerë të Mesdheut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.