Elhamdulilah: Jepet Iajmi i mirë për gjithë besimtarët, ja çfarë do të ndodhë në qytetin e Shenjtë: Allahu bëhtë mirë për të gjithë!

Arabia Saudite do të lejojë pelegrinët që jetojnë brenda vendit të realizojnë pelegrinazhin Umrah, duke filluar më 4 tetor, pas një pauze shtatë-mujore për shkak të pandemisë COVID-19, ka raportuar agjencia e lajmeve shtetërore Saudi Press Agency.

Në mars, vendi kishte shpallur një “ng rirje” të Umrah, që është një pelegrinazh islamik në qytetet e shenjta të Mekës dhe Medinës të ndërmarra në çdo kohë të vitit, duke tërhequr 19 milionë njerëz vetëm vitin e kaluar.

Arabia Saudite tani do të lejojë që 6,000 qytetarë dhe banorë brenda mbretërisë të kryejnë Umrah çdo ditë, duke përfaqësuar 30 përqind të një kapaciteti të rishikuar prej 20,000 që merr parasysh masat paraprake shëndetësore, tha SPA.

Kjo do të zgjerohet në 75 përqind të kapacitetit në 18 tetor. Duke filluar nga 1 nëntori, mbretëria do të lejojë vizitorët nga vendet specifike që vlerësohen të sigurta për të kryer Umrah me 100 përqind të kapacitetit të rishikuar, deri në fund të pandemisë, shtoi SPA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *