Erdoganit i daIin kundër edhe ata që se kishte menduar asnjëherë, mbështetin hapur Greqinë: Ai po gabon

Partia Popullore Evropiane shprehu solidaritetin e plotë me Greqinë dhe Qipron si edhe pakëna qësinë e saj për sjelljen e Turqisë në Mesdheun Lindor.

France to summon Turkey’s ambassador after Erdogan slams Macron’s NATO comments

Në një seri postimesh në “Twitter”, PPE theksoi se Greqia duhet të mbështetet, kurse presidenti turk të go ditet atje ku i dhemb më shumë.

“Ne nuk do të pranojmë faktin se Turqia po shkakton destabilizim në të gjithë rajonin. Ne mbështesim fuqimisht Greqinë dhe Qipron në mbrojtjen e kufijve dhe zonës së tyre bregdetare.

Së pari, Këshilli Evropian duhet të përcaktojë kushtet në të cilat ne mund të vendosim sanksione të reja ekonomike nëse kërcënimet turke vazhdojnë. Erdogan duhet të god itet atje ku i dhemb më shumë, në portofolin e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.