Godet perseri Erdogan: ”Nuk ka komb dhe etni greke” Ata e dinë shumë mirë se shqiptarët janë Ilirë!

Godet perseri Erdogan: ”Nuk ka komb dhe etni greke” Ata e dinë shumë mirë se shqiptarët janë Ilirë!

Presidenti turk Erdogan, ka të drejtë kur u shpreh: “Nuk ka komb dhe etni greke”. Megjithatë, ai duhet ta dijë se në Gadishullin Ilirik ka etni dhe komb gjerësisht shqiptar. l. Por, në fakt, kjo është e vërteta. Greqia është një krijim artificial nga in joranca e fuqive europiane të fillimit të shekullit të XIX. Dhe gjithkush që respekton historinë, duhet ta dijë që ka një komb autokton arbëror në Gadishullin Ilirik.

Revolucioni grek i vitit 1821 ishte revolucion shqiptar i arbërorëve që jetonin masivisht në Athinë, në Greqinë Qendrore, në Atikë, në Peloponez, në More e kudo nëpër ishujte mëdhenj të Greqisë. Ata po kujtonin se po çlironin Arbërinë e tyre, kur iu pllakosi neohelenizmi an tishqiptar, por që ky ishte dhe është, edhe kundër helenizimit të lashtë sokratian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *