Greqija / Hiq anijet nga aty ose BE-ja do sjellë…

Greqija / Hiq aninjet nga aty ose BE-ja do sjellë…

Zëdhënësi i qeverisë greke Stelios Petsas ishte i drejtpërdrejtë sot në mesazhin dhënë ekzekutivit turk duke i kërkuar u rgj entisht largimin e anijeve nga zona e kontestuar detare mes dy shteteve në Egjeun Lindor.

Petsas u shpreh në një intervistë në Skai TV se Turqia duhet të largojë anijet, ndryshe BE e ka gati listën e s anksioneve dhe mund ta verë në veprim në çdo moment në rast hezitimi nga turqit.

Zëdhënësi i qeverisë greke kr itikoi në një farë mënyrë edhe shefin e NATO-s, Stoltenberg duke i kërkuar që të mbajë pozicionin e tij duke mos tentuar që t’i shtrijë negociatat mes Greqisë dhe Turqisë përtej atyre teknike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.