Jo vetëm me Greqinë! Turqia i hap Luf të edhe një shteti tjetër, ja çfarë është duke ndo dhur

Pas vra sj es së një us hta ri të Azerbajxhanit, në kufirin mes dy vendeve, që janë në k onflikt të gjatë, vjen paralajmërimi për Armeninë nga ministria e Mbrojtjes Kombëtare e Turqisë.

Erdogan willing to meet Greek PM over east Med tensions | Greece News | Al Jazeera

“Armenia, e cila në mënyrë të jashtëligjshme e pu shtoi Karabakun e Sipërm, shkeli a rmëpu shimin në rajonin Tovuz dhe vrau një u sht ar heroik të Azerbajxhanit”, shkroi kjo ministri në Twitter.

Azerbajxhani dhe Armenia janë në konf likt nga viti 1991 për shkak të territoreve të kontestuara kufitare.

Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) ka formuar të ashtuquajturin Grupin e Minskut, të përbërë nga Franca, Rusia dhe Shtetet e Bashkuara, me qëllim të zgjidhjes së këtij konflikti, por një gjë e tillë ende nuk është arritur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.