KanceIari Austriak: Nëse i dorëzohemi Erdoganit, atëherë natën e mirë Europë..!

Kancelari i Austriak, Sebastian Kurz edhe një herë kërkoi mbështetjen e Greqisë në kufirin greko-turk, në mënyrë që Evropa të mos të bie nën presionin turk mbi imigracionin. Duke u ndalur në qëndrimin provokues të Ankarasë, Sebastian Kurtz tha: “Nëse dorëzohemi ndaj presionit të Erdogani dhe Turqisë, natën e mirë Europë”.

Ai përmendi edhe një herë shembullin e tensionit që Ankaraja ngriti në kufirin Greko-Turk shkurtin e kaluar.

“Për të mos përsëritur 2015, ne duhet të mbështesim Greqinë në mënyrën më të mirë të mundshme në mbrojtjen e kufijve të saj të jashtëm”, tha kancelarji austriake në një intervistë për stacionin televiziv Kronen Zeitung , duke shënuar përvjetorin e pestë të fillimit të krizës së refugjatëve.

“Erdogan përdor emigrantët si armë politike”

Sebastian Kurtz përsërit se askush nuk duhet të lejojë që presidenti turk ta shantazhojë atë dhe vazhdoi duke thënë se ai po përfitonte nga refugjatët, duke i përdorur si armë.

“Ne nuk duhet ta lejojmë veten të na shantazhojnë”, tha Kurtz për deklaratat e mëparshme rreth Turqisë në fillim të verës, duke i bërë thirrje Europës që të përballet me ekspansionin turk si në Greqi dhe në rajonin e gjerë të Mesdheut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *