Lam i fundit / Merret Vendimi i ri në ZVICËR, Ja çfarë u vendos Sot…

Lam i fundit / Merret Vendimi i ri në ZVICËR, Ja çfarë u vendos Sot…

V otuesit në Zvicër kanë h edhur p oshtë një i niciativë të partisë së djathtë, SVP-së për të sh fuqizuar marrëveshjen për lëvizje të lirë me Bashkimin Evropian.Rezultatet dhe parashikimet e pjesshme tregojnë se propozimi do të r efuzohet me rreth 62% të v otave. Rezultatet përfundimtare priten më vonë gjatë ditës së sotme, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

“Rezultati i vo timit duket se konfirmon politikën e qeverisë për marrëveshjet bilaterale me bll okun prej 27 vendesh,” thotë Urs Bieri, shkencëtar politik në institutin kryesor të kërkimit GfS Bern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *