MerkeI jep dritën jeshile, gjermanët po armatosin Kosovën

Përderi sa në njërën anë, Gjermania po ndërhynë në n egociatat ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, nga ana tjetër, po negocion me Kosovën për bl erjen e a rmëve dhe pajisjeve u shtarake, shkruan Sputnik, duke thënë se Gjermania po i shkel ligjet e veta.

Sic raporton media ruse, autoritetet në Prishtinë kanë negociuar prej muajsh me shërbimet e in teligjencës gjermane për pr okurimin e topave dhe sistemeve të raketave anti-tank për Ushtrinë e Kosovës, dhe përqendrimi i tyre është në plotësimin e ar mëve të vogla dhe a rmë moderne të këmbësorisë, transmeton lajmi.net.

Me ar matimin e Kosovës, Gjermania po shkel rregullat dhe ligjet e veta, sepse dispozita e vitit 1971 ndalon në parim eksportimin e ar mëve në vendet që nuk janë anëtare të NATO-s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.