MerkeI trondit Greqinë me dekIaratën e fundit, Shqipëria të rri e qetë

Kancelarja Gjermane Angela Merkel sot në një ko nferencë për sht yp ka r eaguar ndaj a shpër ndaj Greqisë për zgj erim t erritorial në ujërat e detit Jon.

Kancelarja Merkel d eklaroi se Mitsotakis po bën një pr opagandë nacionaliste në Greqi me çështjen e zgjerimit territorial në Jon!

Kancelarja Merkel ka patur një bisedë telefonike me Kryeministrin Grek Mitsotakis dhe i ka t ërhequr v ërejtjen për pr oblematikën me Shqipërinë në ujërat territorial mes dy vendeve.

Sipas Merkel, Mitsotakis do ta ndaloj këtë iniciativë jo të drejtë që po bën ndaj Shqipërisë. Kufijt detar janë dhe do të mbeten të palëvizshëm edhe në rast marrveshje mes dy shteteve fqinje. Konventa ndërkombëtare nuk lejon të ndodh një gjë e tillë pasi në të ardhmen mund të shfaqen k onflikte dhe deri në l uftë mes shteteve, por jo vetëm për këtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *