MeteoroIogu grek jep aIarmin: Një uragan mund të ndodh në Mesdhe në datën 18 shtator, po Shqipëria?

Klearchos Marousakis, meteorolog grek ka folur në lidhje me ura ganin që do të pr ekë zonat e Mesdheut më 18 shtator.

Uragan në detin Jon, kulmi në 18 shtator. A rrezikohet Shqipëria? | Gazeta Telegraf

Ai ka thënë se me shumë mundësi, formimi i një uragani të tillë nuk do të ketë përmasa sh katërruese si në SHBA, pasi ujërat e Mesdheut nuk e favorizojnë diçka të tillë.

Ai ka shkruar:

Mbresëlënëse janë të dhënat e parashikimit të modeleve tona që morëm pak kohë më parë, kur niveli i ulët barometrik që po vërtitet në zonën detare të Italisë së Jugut prej ditësh, tenton të marrë karakteristikat tropikale në ditët e ardhshme.

Ishte e zakonshme në një kohë të tillë që detet tona janë mjaft të ngrohta, të ulëta barometrike që ndërveprojnë për shumë ditë me detin për të marrë sasi të mëdha energjie dhe tur bulencë duke marrë formën e një cikloni i cili për gjerësitë tona gjeografike karakterizohet si ciklon mesdhetar për shkak të shtrirjes së kufizuar të tyre.

Kështu, deri në bregun perëndimor të vendit tonë, ata mund të rezistojnë si ciklone, por evoluojnë si një ultësi barometrike. Gjithashtu mbani në mend se sezoni që po kalojmë tregon një parashikueshmëri shumë të ulët, kështu që gjithçka që ju përmend mund të ndryshojë në çdo kohë. Ne jemi duke monitoruar fenomenin dhe do të informojmë në detaje siç bëjmë në fund të fundit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *