Gabim/ Mos pini asnjëherë me ujë gjatë ngrënies, ja çfarë rre.zikoni..

Gabim/ Mos pini asnjëherë me ujë gjatë ngrënies, ja çfarë rre.zikoni..

Pirja e ujit gjatë ngrënies është një zakon që të gjithë e bëjmë shpesh por ky zakon paska dhe anët e dëmshme që shkaktojnë probleme në organizëm. Sipas disa studimeve shkencore pirja e ujit gjatë ngrënies sjell probleme të ndryshme gastrointestinale si fryrje, tretje të dobët të ushqimeve dhe mos përthithje të plotë të lëndëve ushqyese.

Sipas nutricionistëve perfektja do ishte që 30 minuta para ngrënies dhe një orë pasi keni ngrënë mos pini ujë, ndërsa për ata që kanë nevojë vërtetë për të pirë ujë duhet të pijnë gllënjka të vogla. Kështu që mos pini ujë gjatë ngrënies pasi nuk do i bënte mirë organizmit tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.