Ne përditë e konsumojmë cdo dit, po këto gjëra nuk i dinim/ Do h abiteni dhe ju kur të mësoni s ekretet e tij

Ne përditë e konsumojmë cdo dit, po këto gjëra nuk i dinim/ Do h abiteni dhe ju kur të mësoni s ekretet e tij

1) Përmban një r aport të lartë në l aktobacillius, bak tere që ndihmojnë në f unksionimin e tretjes, im unitetit dhe përth ithjes së elementeve ushqyese.

2) Është një produkt fermentimi.
3) Përmban një sasi të lartë në pr oteina (100gr kos me 2% y ndyra na ofrojnë 53kcal nga të cilat 4gr pr oteina, 5,3gr ka rbohidrate, 2gr yn dyrë dhe 170mg k alcium dhe 140mg fosfor).
4) Këshillohet të konsumohet edhe nga personat që nuk kanë int olerancë nga laktoza.

5) Përmban vi taminë D.

6) Përmban v itaminën b12.

7) Këshillohet të konsumohet pas marrjes së a ntibio tikeve (parand alon inf. eksionet).

8) Nëse kombinohet me drithëra të pa përpunuara (p.sh. tërshërë ose buke thekre ose fara) është një vakt ideal për mëngjes me pak kalori por dhe që do t’ju bëjë të ndiheni të ngopur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.