Nuk e paskemi pas ditur qe Iengu i kompostos kumbuIIes sheron kete sem.undje qe as iI’acet nuk bejne derman

Nuk e paskemi pas ditur qe lengu i kompostos kumbulles sheron kete sem.undje qe as il’acet nuk bejne derman

Kompostoja e kumbullës është një pije e mbushur plot me minerale dhe një burim ideal i kaliumit.

Gjithashtu lëngu i saj përmban dhe shumë veti atioksiduese, të cilat mbrojnë trupin nga radikalet e lira që dëmt.ojnë qelizat. Duke qenë se kompostoja është me pak kalori është një pije perfekte për në darkë.

Përmirëson shëndetin e zem. rës.

Antioksidantët që gjenden tek lëngu i kompostos përmirësojnë shëndetin e ze. mrës. Përveç se luftojnë radikalët e lirë në trup, antioksidantët parandalojnë dhe kom. plikimet kardio.vas.kulare.

Antioksidantët gjithashtu parandalojnë dhe oksidimin e kolesterolit, dhe si rrjedhojë ruan ze. mrën.

Ndihmon tretjen gjatë gjumit

Lëngu i kompostos përmban isatin dhe sorbitol, dy substance që përmirësojnë punën e sistemit tretës. Në sajë të tyre, ushqimet e vështira për t’u tretur arrijnë të shkriftohen më me lehtësi, pasi nxisin prodhimin e enzimave tretëse.

Përmirëson qarkullimin e gja.kut

Duke qenë se lëngu i kompostos përmban hekur, gjë që është e nevojshme për prodhimin e qelizave të kuqe të gja. kut. Gjithashtu kur ai konsumohet në darkë arrin të ekuilibrojë qarkullimin e gja. kut në trup.

Ul nivelet e kolesterolit

Lëngu i kompostos përmban fibra të cilat i përfiton nga frut i kumbullës, që ndihmon në uljen e prodhimit të kolesterolit në mëlçi. Fibra solube përthith lëngjet alkaline në mëlçi që prodhojnë kolesterolin.

Duke e pirë në darkë ju parandaloni prodhimin e tepërt të kolesterolit, dhe arrini kështu të ulni nivelet e tij në trup.

Përmirëson shëndetin e ko. ckave

Sipas disa të dhënave konsumimi i lëngut të kompostos së kumbullave arrin të parandalojë humbjen e masës së ko. ckave. Në saj të flavovoidëve dhe substancave fenolike, lëngu i kompostos ndihmon rigjenerimin e qelizave ko.ckore që gjenden në trup.

Për personat të cilët vuajnë nga sëm. undje si artriti apo osteoporoza, lëngu i kompostos këshillohet të konsumohet çdo natë.

Ndihmon imunitetin

Konsumimi i këtij lëngu krijon mundësinë e parandalimit të të ftohurave apo prekjes nga vir. ozat, pasi ndihmon në forcimin e imunitetit. Fruti i kumbullës nxit formimin e qelizave të shëndetshme, të cilat rigjallërojnë organizmin gjatë kohës që ju flini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.