Dotë mahniteni për cilën lule bëhet fjalë: Pastron mëlçinë, zorrën, veshkën dhe… S’ka shqiptar mos ta ketë në shtëpi

Dotë mahniteni për cilën lule bëhet fjalë: Pastron mëlçinë, zorrën, veshkën dhe… S’ka shqiptar mos ta ketë në shtëpi

Pastroni trupin nga hel. met dhe zvogëloni fryrjen me vetëm një filxhan çaj. Përbërja kryesore e kësaj pijeje është koriandra.Koriandra është e njohur edhe si majdanoz kinez, por përdoret edhe në të gjitha kuzhinat e botës. Fletët e freskëta, farat e thata dhe pjesët e tjera të kësaj bime janë jashtëzakonisht shëruese.

Koriandra është e pasur me vitaminat A, K dhe C, si edhe me minerale të cilat gjenden në fletët e koriandrës. Vetes i siguron sasi të konsiderueshme kalciumi, seleni, magnezi, mangani dhe fibra.

Qe se çka shëron koriandra:

Trajton pothuajse të gjitha pro. bl.emet me veshkat, midis tjerash edhe gurin në veshka. Shëron diarrenë, sepse eli. minon nga zorrët bak. teret dhe infe. ksi.onet. Stimulon mëlçinë. Përmirëson shikimin dhe pengon lloje të ndryshme prob. lemesh me sytë Eli. minon konjunktivitin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *