Presidenti Turk Erdogan u tregon grekëve kufirin te thana/ S’ka më toIerime, do ta shikoni…

Presidenti Turk Erdogan u tregon grekëve kufirin te thana/ S’ka më tolerime, do ta shikoni…

Duke folur pas një vizite në provincën Giresun të Detit të Zi, Erdogan e bëri të qartë se Turqia nuk do të lejojë “pira terinë ose ban ditizmin” në këto dete, duke iu referuar lëvizjeve të fundit nga Greqia që përshkallëzuan më tej tensionet e ndezura mes dy vendeve mbi kufijtë e tyre detarë .

“Askush nuk mund ta kufizojë Turqinë, e cila ka vijën më të gjatë bregdetare në Mesdhe. Ne jemi të vendosur të mbrojmë të drejtat detare të qytetarëve tanë dhe banorëve të Republikës Turke të Qipros Veriore (TRNC),” tha Erdogan.

God itja e fundit e tij ndaj Greqisë erdhi një ditë pas raporteve në media se Athina po dërgon personel us htarak dhe furnizime në ishullin e Kastellorizo ??(Megisti-Meis), një ishull ligjërisht i çmilita rizuar, i cili shtrihet 2 kilometra nga bregu turk.

Qeveria turke e kundërshton pretendimin e Greqisë për të drejtat ekskluzive, duke argumentuar se ishujt nuk duhet të përfshihen në llogaritjen e kufijve detarë midis shteteve

Leave a Reply

Your email address will not be published.