MËSOJENI SE CILA ËSHTË MË E SHËNDETSHME, VEZA E BARDHË APO AJO E KUQE?

MËSOJENI SE CILA ËSHTË MË E SHËNDETSHME, VEZA E BARDHË APO AJO E KUQE?

Gjithnjë kemi menduar se vezët e kuqe janë më të sh ëndetshme dhe falë faktit që ato k ushtojnë më shtr enjtë një gjë të tillë e kemi besuar.

Sipas shk encëtarëve të universitetit të Cornellit vezët e kuqe dhe të bardha janë njësoj të pasura me vlera u shqyese dhe ac ide y ndyrore om ega 3. Ngjyra e lëvozhgës është e përcaktuar nga k odi gj enetik i pulës.

Pulat e bardha duket se bëjnë vezë të bardha dhe ato me pupla kafe bëjnë vezë të kuqe. Ndonëse vezët e kuqe kushtojnë më sht renjtë kjo nuk do të thotë që ato janë më të sh ëndetshme. Një gjë e tillë ndodh pasi pulat me ngjyrë hanë më shumë dhe kjo përkthehet në kosto më të madhe për tregtarët që i rrisin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *