Ja Përse Shërben Pjesëza E Trëndafiltë Në Këndin E Syrit..?

Ja Përse Shërben Pjesëza E Trëndafiltë Në Këndin E Syrit..?

Kur flasim për strukturën e syrit të gjithë e dimë për nocionet kokërdhoku i syrit, retina e syrit, korneja, bebja e syrit dhe tëmblat, mirëpo ekziston një për të cilin nuk dimë fare.Mirëpo, a e dini se cila pjesë e syrit ka emër latin plica semilunaris?Fjala është për pjesëzën “e lëngët” ngjyrë trëndafili në pjesën e brendshme të këndit të syrit prejardhja e së cilës është shumë interesante..

Syri i njeriut vepron ngjashëm me mënyrën në të cilën funksionon fotoaparati: pjesët e para transparente të syrit thyejnë rrezet e dritës duke projektuar fotografi të zvogëluar dhe të kundërt në retinë ku në qelizat nervore shndërrohen në impulse elektrike nervore.Syri i njeriut ka këndin e shikimit prej 200 gradësh dhe është në gjendje të dallojë 10 milionë nuanca të ngjyrave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *