Shteti Turqis mësyn u shtarakisht në Qipron veriore: Provë f orce ndaj Greqisë

Shteti Turqis mësyn u shtarakisht në Qipron veriore: Provë f orce ndaj Greqisë

U shtria turke ka filluar st ërvitjet u shtarake vjetore në Republikën Turke të Qipros Veriore, një njësi e njohur vetëm nga Ankaraja, në kontekstin e t ensioneve të fo rta me Greqinë në Mesdheun lindor, raporton AFP.

Turqia dhe Greqia, të dy anëtarë të N ATO-s, janë qenë në gr indje rreth r ezervave të gazit natyror në Mesdheun lindor që kur Turqia dërgoi një anije s izmike në z onë në 10 gu sht, shoqëruar nga anije l uftarake.

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan k ërcënoi Greqinë në një fjalim televiziv për p ublikun të shtunën: “Ata do të kuptojnë, ose në gjuhën e politikës ose d iplomacisë ose në terren përmes përvojave të h idhura.”

N ATO njoftoi disa ditë më parë se zy rtarët grekë dhe turq kishin r ënë da kord për “n egociata teknike” për të p aranda luar çdo in cident të ri midis fo rcave të tyre detare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.