Shum lajm i mirë për bujqit, Qeveria merr vendimin e rëndësishëm për ta!

Shum lajm i mirë për bujqit, Qeveria merr vendimin e rëndësishëm për ta!

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e fundit të saj ka miratuar vendimin për dyfishimin e subvencioneve për bujqit.Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa në prezantimin e këtij propozimi tha se, ky sektor gjatë periudhës së p andemisë COVI D-19 është ballafaquar me shumë sf ida.

“Sivjet, do të paguajmë dyfish subvencionet për të gjitha kulturat e përfshira në Programin për Pagesa Direkte për vitin 2020: për grurin, misrin, elbin, cilësinë e qumështit, krerët e lopëve dhe buallicave qumështore, delet, dhitë, dosat, pulat, vreshtat, verën, bletët, mjedrën, peshkun, BMA-të dhe të gjitha kulturat dhe masat tjera të përfshira në PPD2020”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *