Subhan Allah a e dini sa vite ka thirrur ne lsIam Nuhu (AIejhi SeIam)..?!

Ekzistojnë mësime të rëndësishme të cilat mund që të mësohen nga jeta e Nuhut (paqja e Allahut qoftë mbi të!).Ai ka jetuar shumë shekuj të cilat i ka kaluar me popullin e tij, duke i thirrur tek Allahu, i Lartësuar qoftë, duke ndjerë dhembshuri për ta, që Allahu mos t’i dënojë, duke shpresuar që Ai do t’u dhurojë mëshirën e Tij.

Ai asnjëherë nuk u ndje i pashpresë as nuk kishte dëshirë për t’u dorëzuar; madje, ai shpresonte se Allahu do t’i udhëzonte ata në duart e tij, pa marrë parasysh sa gjatë do të merrte. Vitet e jetës së tij ofrojnë mësime për thirrësit, mësuesit dhe edukatorët për durimin, vendosmërinë dhe besimin. Ndersa Nuhu alejhi selam ka thirrur ne Islam 950 vjete, ndersa se sa ka jetuar ka disa argumente dhe variante te ndryshme…Allahu e din me se miri!

Leave a Reply

Your email address will not be published.