Turqia nuk ndaIet, jepet dekIaratën e fortë: Nisja e Luf tës me Greqinë është thjesht çështje kohe..!

Turqia nuk ndaIet, jepet dekIaratën e fortë: Nisja e Luf tës me Greqinë është thjesht çështje kohe..!

Kreu i Lëvizjes Kombëtare Turke Devlet Bahçeli deklaroi se l ufta me Greqinë është ‘vetëm çështje kohe’.

Konflikti Greqi-Turqi, a preket edhe Shqipëria – Periskopi

‘Është e pakonceptueshme t’i kthejmë shpinën interesave tona historike në Mesdhe dhe Egje,’ tha Bahçeli në një deklaratë të raportuar nga faqet arabe të lajmeve.

‘Duket se oreksi dhe dëshira e Greqisë për t’u hedhur në det është shtuar përsëri’, vazhdoi politikani ultrakon servator i cili tha se ‘qëllimi i Greqisë është të vijë përsëri dhe të pu shtojë tokat tona nga ku ne i dëbuam 98 vjet më parë.

‘Nga tani e tutje, qëndrimi dhe sjellja e Greqisë do të jetë ajo që do të përcaktojë tens ionet në rritje, nëse do të shkaktojnë gj akderdhje apo konfrontim’.

Ministri i Jashtëm turk Mevlut Cavusoglu deklaroi se grekët në fillim kishte qenë dakord për bisedime, pastaj ishin tërhequr.

‘Ajo që po gënjen është Greqia dhe jo sekretari i përgjithshëm. Athina e tregoi dhe një herë se nuk e do dialogun’, u shpreh Cavusoglu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.