A Ju Ka Ndodhur Të Ju Dhem Trupi Kur Është Moti Me Vransira ? Ekspertët, Ja Si Qëndron E Vërteta

A Ju Ka Ndodhur Të Ju Dhem Trupi Kur Është Moti Me Vransira ? Ekspertët, Ja Si Qëndron E Vërteta

Shkenca ko nfirmon ndikimin e motit mbi dh imbjet. Lagështira dhe era janë shkaktarët kryesorë që nxisin dh imbjet në trupin e njeriut, kryesisht tek personat që v uajnë nga sëm undje kro nike si artrit, migrenë dhe dh imbje neu ropatike, ku risku rritet me 20%. Sipas kërkimit të kryer nga Universiteti i Manchester, faktori më nd ikues në ndjeshmërinë ndaj dh imbjeve dhe përk eqësimin e tyre është lagështira, e më pas pr esioni atmosferik i ulët dhe era e fortë.

Ndërkohë që theksohet se nga eksperimentet e kryera, nuk është gjetur dhe konfirmuar asnjëherë që t emperaturat të ndikojnë. Pra sipas qendrës së specializuar në Universitetin e Manchester, analizat e kryera fillimisht mbi 2600 vullnetarë, vërtetojnë se luhatjet e t emperaturave nuk ndikojnë në gjendjen dhe dh*imbjet e njeriut.

Por koha gri, me lagështirë dhe erë janë ato që ndikojnë tek shëndeti drejtpërdrejtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.