Vetëm në Shqipëri mund të bëhet kjo në një xhami/ Ja çfarë kanë vendosur në minare..!

Ndonëse është një objekt kulti dhe në të luten besimtarët musliman të fshatit Maqellarë në Bashkinë Dibër, çuditërisht në minaren e kësaj xhamie janë vendosur antenna valësh të një telefonie celulare.

Komiteti Shqiptar i Helsinikit: Xhami me financime të paqarta në Dibër, Kukës dhe Cërrik – Gazeta Tema

Ky fakt ka shqetësuar besimtarët që shkojnë e luten në këtë objekt kulti.

Ata kanë kërkuar që antenat të hiqen jo vetëm për faktin se shëmtojnë minaren e xhamisë, por edhe janë të rre zikshme pasi lëshojnë valë të dë mshme për shëndetin si dhe mund të bëhen objekt i go ditjes nga shkarkesat elektrike, pra rru fetë. Shqetësimin e ngre edhe imami i kësaj xhamie, Shaban Skuka i cili shprehet se antenat duhet të hiqen menjëherë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.