Zonja e parë Gjermane Merkel tr ondit me deklaratën ndaj Greqisë për 12 miljet e detit Jon

Zonja e parë Gjermane Merkel tr ondit me deklaratën ndaj Greqisë për 12 miljet e detit Jon

Kancelarja Gjermane znj Angela Merkes sot është prononcuar në mediat gjermane lidhur me çështjen Shqipëri-Greqi dhe t ensionet mes dy vendeve janë ac aruar shumë ditët e fundit.

Kancelarja Merkel kr itikoi a shpër qeverinë Greke për pretendime territoriale në shtetin fqinj duke theksuar se Shqipëria është një shtet i pavarur dhe pjesë e NATO por së shpejti do ti bashkohet edhe familjes së madhe Bashkimit Europian.

Askush nuk guxon të cënojë kufijt e Shqipërisë!

Shqipëria është shteti më paqësor në rajon, dhe si i tillë do të mbetet.

Gjithashtu kancelarja Merkel kërkoi nga qeveria Greke që të qetësojnë zërat për pretendime territoriale me Shqipërinë, por nuk e la menjëanë edhe ko nflikti Turko-Grek.

Kancelarja Merkel kërkoi nga të dyja palët që të gjejnë një rrugë për dialog sepse kjo situatë e t ensionuar nuk do ti bën mirë askujt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *