l shumëpritur ky lajm nga Gjermania për Liberalizimin i Vizave për Kosovën,

Gjermania po punon intensivisht si për hapjen e konferencave ndërqeveritare ashtu edhe për liberalizimin e vizave me Kosovën, por deri tani nuk dihet ende nëse këto do të realizohen brenda këtij viti. Kjo javë ishte java e takimeve në Berlin, qofshin ato virtualë, qofshin fizike. E në qendër të vëmendjes ishte tematika e zgjerimit: të BE-së.

Ministri i porsa zgjedhur i Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, mori premtimin nga homologu i tij gjerman Heiko Maas se Gjermania do të bëjë sa të mundet që BE-ja ta zhvillojë brenda këtij viti Konferencën e Parë Ndërqeveritare me Maqedonine e Veriut. “Jemi në biseda të vazhdueshme me kolegët bullgarë. Ka edhe disa çështje bilaterale që duhet të zgjidhen, por qëllimi ynë mbetet që konferenca e parë ndërqeveritare të realizohet qysh brenda këtij viti, dhe mua më duket e realizueshme, tha Maas, në konferencën virtuale të mërkurën, 30.09.2020, në Berlin, e cila u transmetua ne Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *